Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gondolatok

A cikk szerzői jogvédett, másolása vagy további felhasználása nem engedélyezett!

sors-kep1.jpg

Sokan elgondolkodunk életünk során:

Miért születtünk, Mi a feladatunk?

Felelősek vagyunk saját életünkért, és tudnunk kell

feladatunkat ahhoz, hogy teljes életet élhessünk.

A Jupiter és a Szaturnusz a két karma bolygó.

Egymáshoz való kapcsolatuk mutatja meg a

Sorsfeladatunkat.

A Nap – a Hold – az Aszcendens pedig,

az Életfeladatunkat.

Ezek ismeretéből pedig megérthetjük, életünk eseményeit,

a buktatókat és a sikereinket is, hogy mi a dolgunk

és milyen irányba kell tovább menni vagy változtatni.

Az írásos elemzés, egy életre szóló útmutatás.

 

sors-kep2.jpg

 

Az ezoterika világa s annak megértése nagyon fontos. A szimbólumok, a színek, az illatok, amiket naponta használunk de sosem gondolunk rá, mi van mögötte. A sok apró ismeret, amit életünk során megszerzünk, nem teljes. Kell valami, ami az egészet összefogja, érthetővé teszi. Számomra ez, az asztrológia, a feladataink megismerése volt.

Nagyon sok mindent megértettem az évek során és szívesen segítek mindenkinek, aki szeretne változtatni az életén. Sajnos azt látom, az emberek csak léteznek, élnek egyik napról a másikra s nem veszik észre: Az élet elmegy mellettük. Annyira belefeledkeznek a hétköznapi gondokba, hogy nincs idejük megérteni, miért is vannak itt. Sajnos sokan azt hiszik, az élet arról szól, hogy szórakozunk, eszünk-iszunk, alszunk-dolgozunk, szerelmet keresünk, gyerekeket nevelünk, pedig nem így van.  Akik így élnek, azoknak idővel életük megfásult és unalmas lesz. Igaz érzik, hogy hiányzik valami, csak nem találják. Elválnak, párt cserélnek, mert csak az ösztöneik után mennek, de nem ez a megoldás, nem lesznek boldogabbak. Pár hónap elteltével, ugyanaz a probléma fog mutatkozni, ezért nem szabad megfutamodni, mert ami nehezen megy, ami fáj, az feladat - vagyis értünk van! Tudomásul kell venni, nem csak úgy jöttünk, feladatra születtünk, s az ehhez való utat kell megtalálnunk. Nem a szürke hétköznapok napi megélése a feladat, hanem a tudatosság megszerzése, megértése, hogy miért is születtünk ide és miért pont ide. Nincsenek véletlenek, életünk egy csodás forgatókönyv szerint pereg, melynek szerzője, a Sors! Persze ezt sokan nem hiszik el, de ez nem fontos, az attól még úgy van. Az eseményekbe annyi beleszólásunk van, hogy választhatunk, hogyan éljük meg.  Sok elpazarolt év után gondolkodjanak el, mit és hogyan tehetnek azért, hogy életük teljes legyen és értelmet kapjon. Feladatra születtünk, ezt kell megismerniük. Általában ösztönösen tudjuk is, csak vannak események, melyek próbálnak minket kizökkenteni, illetve leterelni a helyes útról. Aki enged a kísértésnek, az elindul egy számára rossz úton, ahol negatív hatások kísérik. Csalódások, könnyek és pofonok a mindennapokban, ahol áldozatnak érzik magukat. Pedig semmi más nem történik, mint a Sors próbálja visszaterelni önöket a megfelelő útra. Lehet másként is élni, tudatosan, ha megértik és elfogadják az önmaguk által választott feladatot!

Mutatok néhány példát, de a leírtak csak általánosak, a pontos képlet adja a hozzájuk tartozó utat és annak megélési lehetőségeit, ami egyénenként más!

Kos: Mindig másokért kell küzdenie, ennek megélése munkában, hivatásban a legjobb, de megélhető családban is. Olyan emberekért kell küzdenie, akik önmagukért nem tudnak.

Bika: Anyagias és birtokló, ezt kell elengednie. Mindent elveszít, amihez tíz körömmel ragaszkodik. (pénz, érzelmek, otthon, stb.) Csak azt tarthatja meg, amit el tud engedni.

Ikrek: A tudás, az információk megszerzése és átadása a feladata. De fontos, hogy mindig hiteles legyen, vállalja fel önmagát. Ha szélhámoskodik, hitelét veszti.

Rák: Nőknek könnyebb megélni, mert a család az, akiről gondoskodik. (gyermek, szülő, pár) Ők a „Tyúkanyók”, nekik a család a legfontosabb. A férfiaknak sem okozna problémát, ha felmernék vállalni a gyermeküket, a családot. Hivatásban is megélhető, ahol másokról gondoskodik.

Oroszlán: Mindig érezni akarják mások tiszteletét, nagyra becsülését, de ezért tenni is kell. (ezt szokták elfelejteni) Tudásáért, nagylelkűségéért, önzetlenségéért, stb. fognak felnézni rá, s nem azért, mert mindenkit „lenyom”.

Szűz: Élete során csak az történik vele, amire szüksége van. Azt kell megtanulnia, az események nem véletlenek az életében, tanulnia kell belőlük.

Mérleg: Meg kell tanulnia önmagát felvállalni, ne azt adja, amit mások elvárnak, úgy sem tud mindenkinek megfelelni. Ne játsszon, ne színészkedjen, adja önmagát.

Skorpió: Szélsőséges személyisége sok problémát okoz élete során. Próbálja önmagában megtalálni a válaszokat, ne másokban keresse azokat. Tanuljon meg viszonzás várása nélkül, önzetlenül adni.

Nyilas: Fontos a HIT, mert meg kell tanulnia, minden úgy jó, ahogyan van. A dolgokat nem kell megváltoztatni, hanem el kell tudnia fogadni.

Bak: Fontosak a célok, ezek határozzák meg az életét. Mások céljait segíti és azokon keresztül valósítja meg a sajátját is.

Vízöntő: Bármit tesz, azt mások érdekében teszi. Mindig észreveszi, hol van rá szükség. Feladatához kell egy közösség, ahol kiteljesedhet.

Halak: Élete során, másokhoz kell alkalmazkodnia. Mások mondják meg, mit tehet, mit nem. Bizonyára áldozatnak érzi magát, míg meg nem érti, ez számára jó, nem kell ellene tiltakoznia.

A leírtak alapján láthatják, mindenkinek más a feladata. A megélése, vagyis az út egyénenként változó. Ezt a születési időpont alapján bepontosított képlet mutatja meg. Ne a távirányítót szorongatva keseregjenek a problémáikon, azok maguktól nem oldódnak meg, vállalják fel azokat. Figyeljenek a jelekre, próbálják megérteni, miért éppen önökkel történik meg egy esemény. Mert semmi sem történik véletlenül, a történésekből tanulni kell! Nézzenek körül a világban, hány ember tud adni önzetlenül azok közül, akiknek bőven van? Hányan élnek egyedül, mert a családjuktól nem kapnak szeretet, vagy pont azért, mert nem tudják befogadni azt? Hányan tudnak úgy segíteni egy rászorulónak, hogy semmi viszonzást nem várnak cserébe, és hányan tudják elfogadni a mástól kapott segítséget? Ezek is feladatok, s mint már említettem vannak, akik maguktól jól élik, de vannak, akik letérnek az útról.

A Sors értünk van, terelget minket, csak észre kell venni és fel kell ismerni a történéseket. Nincsenek véletlenek, minden találkozás egy jelzés a részünkre, akár pozitív vagy negatív a hozzáállásunk.

 

Nincs jó vagy rossz, az események értünk vannak.

Életük minősége csak önökön múlik,

azért senkit sem hibáztathatnak.

Tegyenek önmagukért!

sors-kep3.jpg

sorvalaszto.jpg

A cikk szerzői jogvédett másolása vagy további felhasználása nem engedélyezett!

 

 

emlek_kep1.jpg

Régen volt, de még emlékszem a gyermekkoromra. Sok érdekes dolog történt velem, amiknek akkoriban nem tulajdonítottam jelentőséget. Igazából nem is lett volna senki, akivel megbeszéljem, így túlléptem rajtuk. Azonban a sors úgy érezte, nem azért strapálja magát, hogy tovább menjek, így 24 éves koromban hozott egy olyan álmot, amire már felfigyeltem. Az álmom pedig elindított egy úton, amin a mai napig nagy léptekkel haladok.

A felismerések, sokasága gyűlt bennem, nem véletlen, hogy sokáig nem csak tagadták, de tiltották is az átlagember számára az ezoterikus tanokat. Ez mára talán már megszűnt, hiszen sikeresen eljutottak az emberek odáig, hogy az asztrológiát csak egy jóslásnak hiszik, és nem veszik komolyan. Persze, mert akkor felelősséget kéne vállalniuk önmagukért, a saját életükért és az már nem megy. Így viszont sosem fogják felismerni, hogy egy álomvilágban élnek, egy mások által megálmodott illúzióban. Bennem azonban még kérdések és gondolatok sokasága kavargott. A sok kis mozaik, amit életem során innen-onnan összeszedtem, felismertem, értelmet kapott. Már más képen élem az életem, másként gondolkodom, aminek kapcsán ugyan jó páran eltűntek az életemből, de ez nem baj.  Igyekszem észrevenni a "jeleket", amik életünk során végig a segítségünkre vannak. Ez itt a lényeg. Amikor a napi problémákon és egyéb dolgokon kesergünk, az ego irányít minket. Ilyenkor esélyünk sincs rá, hogy észrevegyünk bármit, elmegyünk a saját életünk mellett. Aki önmagára csak emberként tud gondolni, soha nem fedezi fel azt a képességet, tudást, amit a születésünkkel magunkkal hozunk. Tulajdon képen az élet célja nem más, mint a hozott információk segítségével felfedezni a bennünk lévő nagy tudású szellemlényt, aki tapasztalás végett érkezett a földre. Ehhez kapjuk a „negatív” eseményeket, mert ha minden szuper és jó körülöttünk, akkor nem ébredünk fel, nem találunk rá igazi önvalónkra. Megteremthetjük magunknak az alapokat, ami a jó életünkhöz kell, de utána a fejlődésünket kell a legfontosabbnak tartani. Amikor kapzsivá válunk, felesleges javakat gyűjtünk, az már a sors részéről nem kap támogatást, ilyenkor a háttérben már készülődik egy esemény, ami segítségével megszabadulunk a felesleges többlettől. Érdemes megtanulni adni, mert, ha tudunk önzetlenül adni, mi is fogunk kapni. Azonban, ha elveszünk mástól, akkor tőlünk is el fognak venni.

Ez egy alaptörvény: Amit adok, azt kapom vissza!

Legyen az bármi: anyagiak, ölelés, pofon, szeretet, mosoly, harag, stb. Életünkben az eseményeket, mi magunk teremtjük meg. Semmi mást nem kapunk vissza, mint amit magunkból adunk. Aki kesereg, nyafog, problémázik, az olyan eseményeket vonz magához, hogy ezeket meg tudja élni. El lehet térni a saját feladatunktól, csak nem érdemes. Ezért mondjuk:

Változz meg és megváltozik a világ is körülötted.

A megvalósításnál egyetlen dologra kell figyelni: a szívünkre!

Amit szívvel teszünk, az jó. Mindig azt adjuk másoknak, aminek mi magunk is örülnénk és egészen biztos, hogy nem fogunk csalódni.

 

Merjenek kérdéseket feltenni és keressék rá a válaszokat. Nyissák ki a szemüket, nézzenek körül. Ne fogadják el: a csak ma, csak neked, mi megmondjuk a tutit, mit egyél, mit vegyél, stb. Mindenki képes gondolkodni és irányítani a saját életet, persze ebben az esetben a felelősség is a miénk. Azonban, ha az ego helyett a szívük szavára hallgatnak, semmi olyan nem fog történni, amivel ne tudnának azonosulni. 

Az élet nem más, mint egy színház, ahol mi magunk vagyunk a főszereplők

és a rendező egyaránt.

 Hát játszunk!

Boldogan, vidáman gondok nélkül, mint gyermekkorunkban, amikor az életből még csak a játékot láttuk. Aztán megteremtettük a magunk félelmeit, bánatát, problémák halmazát és úgy elvesztünk benne, hogy nem tudunk azóta sem kilábalni belőlük. Kezdjünk egy új darabot, ahol csak jó dolgok történnek, ahol süt a nap, nincsenek mesterséges felhők és viharok. A boldogság, a harmónia, az elfogadás, a szeretet az, ami megalapozza az életünket. Engedjék el a múltat, ne foglalkozzanak a jövővel, mert az életet csak a jelenben lehet élni. Csak az történik meg, amit a leszületésünkkel megterveztünk. Amikor ezt felülbírálják, a saját döntéseiket kérdőjelezik meg. Mindenki a saját megtervezet életét éli, ezért ne foglalkozzanak másokéval. Amennyiben képesek a gondolkodásukon változtatni és megértik, hogy emberi mivoltuk múlandó, szellemük azonban képes mindenen felülemelkedni, képesek lesznek egy magas színvonalú szellemi életet élni.

Színház az egész világ és nincs más dolgunk,

mint a saját rendezésünkben az általunk megálmodott szerepet eljátszani benne.

emlek_kep2.jpg

sorvalaszto.jpg

A cikk szerzői jogvédett, másolása vagy további felhasználása nem engedélyezett!

 

Azok az információk, melyekről kiderül, hogy nem felelnek meg a valóságnak, megbillentik addigi hitebredes_kep1.jpg rendszerünket, bizonytalanná teszi életünket, esetleg félelemmel tölt el minket. A hiszékeny ember azonosul azzal, amit lát vagy hall és ennek megfelelően éli napjait. Tudatalattija oly módon van befolyásolva, ami akarata ellenére meghatározza viselkedési normáit. A harag és az indulat is a mi hibánk, az okot magunkban kell keresni, még akkor is, ha az azt kiváltó ok, (tv, rádió, újság) a tudatalattinkon keresztül jutott el hozzánk, és ha foglalkozunk vele, energiát adunk neki. Hogy mit engedünk be, mi döntjük el. Amikor az egónk hatalmaskodik felettünk, azt mindig megbánjuk. Felelősek vagyunk a saját éltünkért, ezért fontos, hogy az adott pillanatban jól döntsünk.

 

A szívünk adja a megfelelő választ, ezt hívjuk:

Megérzésnek.

Aki a belső sugallatára hallgat és nem a saját akaratát (egóját) érvényesíti, az jól dönt. Aki nem kritizál, nem bírál, csak elfogad, az már megértette, hogy a másik ember is a sorsát éli, feladatait igyekszik megvalósítani és e közben velünk is kapcsolatba kerülve tükröt tart nekünk, vagyis a másikban meglátott hiba, a saját problémánkra mutat. Ezt nehéz tudomásul venni, de ezért vagyunk itt a földön, hogy megtanuljuk. Mivel nincsenek véletlenek, minden esemény a fejlődésünket szolgálja, még a viták, a veszekedések is, és nagyon fontos, ezekből tanulni kell. A felelősség pedig, nem ruházható át. A gondolat ereje, hatalma nagyon erős. Életünk minden napját szabad akaratunk és saját gondolataink határozzák meg, ezért nagyon fontos, hogy az tudatos és megfontolt legyen. Minden negatív gondolat, cselekedet visszaüt, ezért ezekkel óvatosan kell bánni, mert előbb- utóbb szembejön velünk. Az ego nagyon erős hatással van a földi életünkre, a próbatételek pedig igen nehezek. Az emberek azért betegek, mert minden tudásukat csak az érvényesülésük érdekében használják fel és nincsenek tekintettel senki másra. Már az orvosok is felismerték, hogy a betegségek alapja lelki eredetű, pszichoszomatikus okokra vezethető vissza. A betegség segítségünkre van, soha nem jelenik meg „véletlenül”. A lelki problémákat minden esetben jelzi a testünk, amire, ha nem figyelünk oda, akkor egyre súlyosabb tünetekben megnyilvánulva mutatkozik. Minden betegséget mi idézünk elő, így önmagunkat meggyógyítani is csak mi magunk tudjuk, ha akarjuk. A fizikai világban, egóval hárított esemény megélése betegségben sokkal könnyebb, ezért választjuk ezt a lehetőséget. A baj csak az, hogy nem tudatosan tesszük, hanem csak menekülünk, hárítunk egy eseményt. Ilyenkor szoktunk csodálkozni, miért kapjuk a pofonokat. A tudatosságból lehet tanulni, a hárításból nem. A megoldás bennünk van, magunkban kell keresni. Aztán csak figyelni és hallgatni kell a mindig segítő belsőhangra!

 

„Megbocsátani annyit jelent, hogy belátod: a téged ért sérelem nem a véletlen műve. Akár karmikus következménye valamely korábbi cselekedetednek, akár olyan lecke, amit csak azért vállaltál magadra, mert más módon nem sikerült megtanulnod valamit, mindenképpen szükséged volt rá. Ez a felismerés segít a tovább lépésben”

Idézet- Balogh Béla: Végső valóság című könyvéből

 

 

ebredes_kep2.jpg

sorvalaszto.jpg

 

Életút SK - Spirituális oldal